Loading Events

« All Events

BACH: H-MOLLMÄSSAN

October 12 @ 15:00

Johann Sebastian Bachs h-mollmässa är ett av musikhistoriens riktigt stora mästerverk. Sammanfogad av musik han hade komponerat för olika sammanhang under 25 års tid. Här finns både den magnifika Sanctus som han komponerade till julen 1724 när han var ny på jobbet som kantor i Leipzig, och Osanna skrivet 1749 av en åldrig, nu nästan blind Bach. H-mollmässan är något av en slutpunkt i Bach fantastiska gärning.

Vi hör Eric Ericsons Kammarkör tillsammans med Norrköpings Symfoniorkester under ledning av Fredrik Malmberg. Solister är bland andra sopranen Anna Zander som har ett särskilt fokus på tidig musik, och Kathrin Lorenzen som vann den prestigefyllda tävlingen Solistpriset tidigare i år.

Eric Ericsons Kammarkör grundades 1945 av den då 27-årige Eric Ericson, och har sedan dess intagit en central plats i svenskt och internationellt musikliv. Kören hör till det absoluta toppskiktet av professionella ensembler internationellt, och sedan 2003 har Eric Ericsons Kammarkör haft ett nära samarbete med Kungliga Filharmonikerna i Konserthuset.

Details

Date:
October 12
Time:
15:00

Venue

Stockholm Concert Hall
Stockholm, Sweden