Eric Ericsons kammarkörEric Ericsons Kammarkör har beslutat att utse dirigenten och professorn i kördirigering vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm Fredrik Malmberg till chefdirigent från första juli i år. Eric Ericson kvarstår som konstnärlig ledare.

-Vi känner ett mycket stort förtroende för Fredrik Malmbergs förmåga att förvalta och utveckla kören under de närmaste åren. Han är en lysande stjärna bland både svenska och utländska dirigenter med fokus på kör och vokalmusik., säger EEKK:s ordförande Jaan Seim.

-Detta är oerhört hedrande, spännande och kul! Eric Ericsons Kammarkör är synonymt med vokalt musicerande på högsta internationella nivå. Kören har under Eric Ericsons ledning flyttat fram gränserna för det möjliga, inte minst i arbetet med den samtida vokalmusiken. Denna nyfikenhet och öppenhet gentemot det nya och okända, i kombination med kompromisslösa tekniska och musikaliska krav, ser jag som en av våra viktigaste uppgifter att förvalta och utveckla. Jag ser verkligen fram emot att ta del i arbetet med EEKK – en del spännande utmaningar men framförallt fantastiska möjligheter!, säger Fredrik Malmberg.

One Response

  1. Vi såg dig!! =) Bra jobbat. Och stilig såg du ut. Du gör dig bra på tv. Kram kusinen.

Comments are closed.